• Lorem ipsum

Fietsverlichting

Fietsverlichting

Voordelig fietslampen kopen bij Fietsonderdelen Outlet

Goede fietsverlichting is essentieel om veilig van A naar B te kunnen fietsen. Zonder fietslamp op de fiets, bent u niet goed zichtbaar voor anderen wanneer het donker is. Ook kunt u zelf uw omgeving minder goed waarnemen, waardoor het fietsen eveneens minder veilig wordt. Het ontbreken van lampen op de fiets kan zeer gevaarlijk zijn; zowel voor uzelf als voor uw medeweggebruikers. In onze webshop vindt u vele soorten fietsverlichting, altijd voor de beste prijs. Denk aan oplaadbare fietslampen, maar ook fietsverlichting sets met vervangbare batterijen. Neem dus snel een kijkje in ons ruime assortiment!

 

De voordelen van fietsverlichting kopen bij Fietsonderdelen Outlet

  • Altijd scherpe prijzen;
  • Supersnelle levering;
  • Vanaf €100,- gratis verzending binnen NL;
  • Achteraf betalen is mogelijk;
  • Verlichting op batterijen inclusief batterijen;
  • Ruime keuze!

 

Zien en gezien worden

Wanneer u ‘s nachts wil gaan fietsen, is het belangrijk dat de verlichting op uw fiets goed werkt. Check tijdig, met name zodra het in de herfst en winter weer vroeger donker wordt, of uw verlichting nog goed functioneert. Zo gaat u goed voorbereid op weg en komt u niet voor verrassingen te staan. Als uw verlichting niet goed werkt, is het niet alleen onveilig voor u en uw omgeving, maar u riskeert tevens een boete. Goed werkende fietsverlichting is namelijk verplicht in Nederland. Gelukkig heeft Fietsonderdelen Outlet altijd volop fietslampen in het assortiment. 

 

Voorlicht fiets

Eén van de eisen voor de koplamp van een fiets is dat deze een witte of gele kleur moet hebben. Daarnaast moet de lamp altijd recht vooruit schijnen en mag deze niet knipperen. De lampen in ons assortiment voldoen uiteraard stuk voor stuk aan deze overheidseisen en hiermee kunt u dus veilig de weg op. U kunt kiezen uit verschillende soorten fiets voorlichten, waaronder batterijverlichting, led fietsverlichting, fietslampen met een aan-uitknop of een dynamo fietslamp. Het ligt er maar net aan bij welk soort voorlicht uw voorkeur ligt. 

 

Achterlicht fiets

Net als voor de fietslamp voor op uw fiets, gelden er ook bepaalde regels voor het fiets achterlicht. Deze moet een rode kleur hebben en recht achteruit schijnen. Ondanks dat knipperende fietslichtjes er vrolijk uit zien, mag ook het achterlicht niet knipperen tijdens het fietsen. Bij het achterlicht kunt u de keuze maken uit lichten die u op het spatbord, de achtervork, de bagagedrager of de zadelpen kunt bevestigen. Zo is er in ons assortiment voor iedere soort fiets een geschikt fiets achterlicht te vinden. 

 

Fietsverlichting set

Mocht u onverhoopt zowel een nieuw voorlicht als een nieuw achterlicht nodig hebben, dan hebben wij altijd een geschikte fietsverlichting set voor u in het assortiment. Deze sets bestaan uit een witte of gele koplamp en een rood achterlicht die u gemakkelijk op uw fiets of uw kleding kunt bevestigen Deze sets werken ofwel op batterijen of inductie en zijn er in verschillende groottes en manieren van bevestigen. De ene set haakt u gemakkelijk op uw kleding; de andere set monteert u met behulp van bevestigingsband eenvoudig op uw stuur of bagagedrager. 

 

Ook bij losse fietslichtjes gelden er een aantal regels waaraan u zich dient te houden. Zo moeten de lampjes altijd recht vooruit of recht achteruit schijnen en moeten ze te allen tijde goed zichtbaar zijn: er mag dus niks overheen hangen. Net als de vaste fietsverlichting, mag de losse fietsverlichting niet knipperen tijdens het fietsen. U kunt de losse fietslampen op uw bovenlichaam aan uw kleding of tas bevestigen, maar niet op uw hoofd, armen of benen. 

 

Alles voor de bewuste fietser

Tegenwoordig probeert men het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Op de fiets kunt u hier eveneens uw steentje aan bijdragen. Denk hierbij aan fietsverlichting die geen gebruik maakt van wegwerpbatterijen, maar van een batterij die oplaadbaar is middels een USB-kabel. Ook de ‘ouderwetse’ verlichting voor op de fiets, de dynamo fietslamp, is een bewuste keuze. Bovendien zijn er tegenwoordig eveneens automatische fietslichten verkrijgbaar, die na enkele minuten stilstaan vanzelf uitgaan. Deze duurzame fietslichten zijn allemaal terug te vinden in ons ruime fietsverlichting assortiment!

 

Oplaadbare fietsverlichting

Onze oplaadbare USB-fietsverlichting is voorzien van een krachtige batterij. In tegenstelling tot wegwerp batterijen, kunt u deze batterij vaker gebruiken. Dit doet u door de batterij op te laden met een USB-kabel. Deze USB-kabel wordt altijd bij de oplaadbare fietsverlichting meegeleverd en kunt u eenvoudig in uw computer, laptop of een netwerkadapter stoppen om zo de batterij van de lamp op te laden. Doordat u geen batterijen meer weg hoeft te gooien, is een oplaadbaadbaar fietslicht een duurzame keuze.

 

Fietsverlichting dynamo

Een fietsdynamo zit vast aan de voorvork van de fiets, maar in sommige gevallen zit deze bij het achterwiel. U kunt van een dynamo gebruik maken door deze naar beneden te duwen. Hierdoor komt het wieldopje van de dynamo tegen het wiel aan te liggen en gaat deze tijdens het fietsen draaien. Dit zorgt voor de stroom die de fietslampen nodig hebben om te kunnen schijnen. Een dynamo lamp heeft dus geen batterijen nodig, waardoor batterijen vervangen verleden tijd is en het bovendien milieuvriendelijk is!

 

Naafdynamo

Wanneer u het fietsen met een dynamo lamp te zwaar vindt, kunt u kiezen voor een naafdynamo. Dit is de opvolger van de conventionele dynamo fietslamp en wordt in plaats van aan de voorvork, in de as van het fietswiel gemonteerd. Een naafdynamo maakt het trappen tijdens het fietsen niet zwaarder en heeft geen wieltje dat bij het fietsen in de regen of sneeuw kan gaan slippen. Hierdoor kunt u altijd veilig op de fiets stappen, zonder dat u nog een reserve licht moet meenemen voor in het geval dat het regent of sneeuwt. 

 

Led fietsverlichting

‘Ouderwetse’ dynamo lampen maakten veelal gebruik van gloeilampen. Deze worden in de moderne fietslichten steeds vaker vervangen door een LED. LED-fietslampen zijn zeer energiezuinig en gaan daardoor langer mee dan een gloeilamp. De lichten verspreiden een helder licht, welke tot op ruime afstand goed zichtbaar is. LED-fietsverlichting is verkrijgbaar als batterijverlichting, dynamolampen en naafdynamo lichten. Er zit dus altijd een passende LED-fietslamp voor u tussen!

 

Automatische fietsverlichting

De innovatie van elektronica en techniek staat nooit stil, ook niet in de wereld van de fietsverlichting. Tegenwoordig zijn er verschillende moderne fietslampen verkrijgbaar, waardoor u een nog prettigere fietservaring zult beleven. Neem bijvoorbeeld automatische fietsverlichting. Dit zijn fietslampen die na enkele minuten stilstand vanzelf uitschakelen en weer aangaan zodra u verder fietst. Ook zijn er fietslampen met een lichtsensor: deze fietslichten gaan automatisch aan wanneer het donker is. Automatische fietslichten zijn een zeer energiezuinige en daarmee duurzame keuze. In ons assortiment vindt u zowel automatische voor- als achterlichten voor op uw fiets.

 

MTB-verlichting

Wanneer u regelmatig op de mountainbike stapt, of graag een rondje gaat wielrennen, is het belangrijk om goed te weten of de lamp op uw fiets tegen een stootje kan en geschikt is voor de route die u uitgestippeld heeft. Dit geldt voornamelijk bij de verlichting voor uw mountainbike: de paden voor mtb’s zijn veelal ruiger dan de wegen voor racefietsen of citybikes. Het is hierbij dus handig om voor een fietslamp te gaan die tegen een stootje kan, stevig te monteren is en fel genoeg is om ook in het donker de bos- en bergpaden te verlichten. Dit is belangrijk om de weg voor u goed te kunnen zien, maar natuurlijk ook zodat anderen u op tijd kunnen zien aankomen!

 

Reflectoren

Bij ons kunt u niet enkel terecht voor fietsverlichting, maar eveneens voor de nodige fiets reflectoren. Dit zorgt ervoor dat u voor anderen in het donker nog beter zichtbaar bent. Bovendien zijn deugdelijke reflectoren op uw fiets, net als goedwerkende fietslampen, in Nederland verplicht. Op de achterkant moet in ieder geval één roodkleurige reflector aanwezig zijn en dit mag geen driehoek zijn. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Onze reflectoren zijn voorzien van LED-lampjes, waardoor u twee vliegen in één klap slaat. 

 

Fietsverlichting onderdelen

Voor de verschillende soorten fietslampen hebben wij eveneens afzonderlijke fietsverlichting onderdelen in het assortiment. Denk hierbij aan losse halogeen- en gloeilampjes, dynamo’s van het merk Simson, los glas voor uw Gazelle achterlicht en montagebeugels om uw fietslamp aan te bevestigen. Zo hoeft u slechts een onderdeel of twee van de verlichting te vervangen en kunt u snel weer veilig op de fiets stappen. 

 

Koop je fietslampen bij Fietsonderdelen Outlet!

Stap goed voorbereid op de fiets en koop de beste fietsverlichting voordelig bij Fietsonderdelen Outlet. Bij ons kunt u terecht voor fietsverlichting van bekende merken, zoals AXA fietsverlichting en een Simson Future fietslamp. Doordat wij onze producten groot inkopen, kan de prijs voor u laag blijven. Dit betekent dat u bij ons verzekerd bent van een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Neem snel een kijkje in ons ruime fietsverlichting assortiment!


Mocht u nog vragen hebben over onze fietslampen, dan kunt u contact opnemen via de klantenservice pagina.