• Lorem ipsum

Gereedschap & Onderhoud

Gereedschap & Onderhoud

Fietsgereedschap, smeermiddelen en schoonmaakmiddelen kopen

Als liefhebber van fietstochten weet u als geen ander dat uw fiets onderhoud nodig heeft. Het fietsonderhoud omvat het schoonmaken van de fiets, fiets reparatie wanneer dat nodig is en het smeren van onderdelen zoals de ketting. Dit alles zorgt ervoor dat uw fiets in topconditie blijft en u zonder problemen kunt door blijven fietsen.

Bij Fietsonderdelen Outlet geniet u van een ruim assortiment en nog vele andere voordelen:

  • Altijd scherpe prijzen;
  • Supersnelle levering;
  • Vanaf €100,- gratis verzending binnen NL;
  • Alles wat u nodig hebt om uw fiets in topconditie te houden!

Fiets onderhoud - alles wat u nodig heeft

Ons fietsonderhoud assortiment is opgedeeld in vier categorieën: fietsgereedschap, schoonmaakmiddelen, smeermiddelen en een categorie met overig gereedschap. Deze laatste categorie omvat Simson kogels en koperspray. Bij ons vindt u 1/4” kogels en 3/16” kogels ter vervanging van losse kogels of kogelringen in het balhoofd. De koperspray wordt gebruikt om slijtage en het vastklemmen van schroefverbindingen die bloot worden gesteld aan hoge temperaturen te voorkomen. Daarnaast is de spray bestand tegen verschillende weersomstandigheden en chemicaliën.

Fiets gereedschap

Wanneer u uw fiets regelmatig op de juiste manier onderhoudt, zal deze langer meegaan en in topconditie blijven. Het meeste onderhoud zit hem onder andere in de ketting en de remmen. Dit zijn de onderdelen die aan de meeste beweging en kracht onderhevig zijn en dus sneller zullen slijten. Bij ons in het assortiment vindt u dan ook alles wat u nodig heeft, om deze en vele andere fietsonderdelen in uitmuntende staat te houden. Ook wanneer u uw fiets wil verbouwen of als een onderdeel aan vervanging toe is, bent u hier aan het goede adres voor het juiste fietsgereedschap

Must have fietsgereedschap!

Uw fietsgereedschap set zou altijd in ieder geval de volgende tools moeten bevatten: een momentsleutel, kettingpons, multitool en een cranktrekker. Met het juiste gereedschap zijn de meeste klussen tijdens de fietsreparatie in een mum van tijd geklaard. Dankzij de redelijk eenvoudige techniek achter de fiets hoeft u namelijk geen specialist te zijn om uw fiets in topconditie te houden. Met de onderdelen en het fietsgereedschap in ons assortiment zit u altijd goed!

Smeermiddel fiets

Om uw fiets in topconditie te houden en de bewegende onderdelen soepel te laten lopen, kunt u gebruik maken van smeermiddelen en oliën. Onderdelen zoals de ketting, de remhendels en de lagers hebben regelmatig smering nodig. Vooral fietsen die met verschillende weersomstandigheden te maken krijgen, hebben smeermiddelen nodig. Na een regenbui kunnen de eerder genoemde onderdelen gaan roesten en daardoor minder soepel lopen. Bij ons in het assortiment vindt u smeermiddelen, vetten en oliën van de beste merken, zoals Kroon olie, Shimano en Cyclon.

Smeermiddel: vet of olie?

Voordat u de bewegende onderdelen van uw fiets gaat smeren, is het goed om te weten wanneer u welk soort smeermiddel gebruikt. Er zijn namelijk drie verschillende soorten smeermiddelen: vaste, vloeibare en pasteuze smeermiddelen. Het grootste verschil tussen olie en vet is de viscositeit. Een olie heeft een lagere viscositeit dan een vet. Hierdoor is een vet beter geschikt voor grotere onderdelen die onderhevig zijn aan extreme omstandigheden, zoals hoge druk en temperaturen. Olie beschermt de onderdelen voornamelijk tegen corrosie en veroudering. 

Zo gebruikt u lagervet voor de snel roterende onderdelen als de lagers van de trapas en de naven. Met een ketting olie kunt u uw fietsketting smeren en een remolie is, jawel, voor de remmen.

Schoonmaakartikelen en onderhoud

Ook uw fiets heeft af en toe een flinke schrobbeurt nodig. Dit is natuurlijk vooral het geval wanneer u houdt van mountainbiken in het bos; het kan er dan soms nogal modderig aan toe gaan. Maar ook als u uw fiets enkel gebruikt om boodschappen te doen, moet u hem regelmatig goed schoonmaken. Op de weg van en naar de supermarkt ligt er eveneens genoeg vuil op de grond wat op uw fiets en in de kleine hoekjes en gaatjes van de onderdelen terecht kan komen. Om te voorkomen dat hierdoor een onderdeel minder goed zijn werk kan doen, kunt u de fiets schoonmaken met de schoonmaakmiddelen in onze webshop!

Hier vindt u schoonmaakborstels, poetsmiddelen en andere artikelen zoals een handige kettingreiniger!

Met welk schoonmaakmiddel fiets schoonmaken?

Het kan soms lastig zijn om te weten welk schoonmaakartikel voor welk fietsonderdeel gebruikt wordt. Het ene schoonmaakmiddel kan een compleet andere werking hebben dan het andere schoonmaakmiddel. Voor het schoonmaken van uw fiets worden voornamelijk ontvetters gebruikt. Tijdens het onderhoud en smeren van bijvoorbeeld de fietsketting, komt er flink wat smeermiddel kijken. Na verloop van tijd moet dit goed schoongemaakt en opnieuw ingesmeerd worden. Bij ons in het assortiment vindt u dan ook volop ontvetters en fiets schoonmaaksets om uw fiets in een mum van tijd weer blinkend schoon te krijgen!

Fiets reparatie en onderhoud producten vind je bij Fietsonderdelen Outlet!

Houdt uw fiets in topconditie en maak tijdens het onderhoud enkel gebruik van het beste fietsgereedschap en kwaliteit schoonmaakmiddelen. Zo weet je zeker dat uw stalen ros nog lang mee gaat en u nog lang van die fijne fietsritten kunt genieten! Bij Fietsonderdelen Outlet kopen wij de producten groot in. Dit betekent dat de prijs voor u laag kan blijven en dat u geniet van een prettige prijs-kwaliteit verhouding. Neem snel een kijkje in ons ruime assortiment!

Mocht u nog vragen hebben over onze producten of service, dan kunt u contact opnemen via de klantenservice pagina.