• Lorem ipsum

Fietspedalen

Fietspedalen

Fietspedalen en trappers kopen

De trappers van een fiets zijn wellicht dé onderdelen die de fiets tot een uniek vervoermiddel maken. Zijn uw fiets trappers aan vervanging toe? Of bent u simpelweg op zoek naar een nieuwe set? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hier vindt u allerlei verschillende soorten trappers: van racefiets pedalen tot kinderfiets trappers, van MTB-trappers tot normale fietstrappers. Wij hebben het in ons assortiment.

Als u vandaag uw nieuwe set trappers vóór 23:00 uur bestelt, wordt deze vandaag nog verzonden. Daarnaast geniet u nog van de volgende voordelen als u bij Fietsonderdelen Outlet bestelt:

  • Altijd scherpe prijzen;
  • Supersnelle levering;
  • Vanaf €100,- gratis verzending binnen NL;
  • Achteraf betalen is mogelijk;
  • Ruime keuze!

Verschillende soorten fietstrappers

Of u nu graag op de racefiets stapt of gewoon op de stadsfiets naar de supermarkt fietst: als uw fietspedalen aan vervanging toe zijn, dan vind u bij ons in het assortiment altijd een nieuwe geschikte set. Lees verder om te zien welke fietspedalen wij in ons assortiment hebben. Zelf de fiets trapper vervangen? Hieronder vindt u een korte uitleg over hoe u dat aanpakt.

Beste pedalen stadsfiets

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een nieuwe set. Het kan zijn dat de trappers over de jaren versleten zijn en nu vervangen moeten worden. Ook kan het zijn dat u een fijnere fietservaring wilt en op zoek bent naar trappers met meer grip, betere reflectoren of wellicht een andere vorm. Bij ons vindt u verschillende soorten platform pedalen voor uw stadsfiets van topmerken als M-Wave en Simson. Met deze trappers bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Trappers kinderfiets

In ons assortiment vindt u zelfs voor de allerkleinste fietsjes fijne trappers. Het is belangrijk dat uw kinderen veilig met hun fiets over straat kunnen. Daarom zijn deze pedalen voorzien van een antisliplaag, zodat gladde kinderschoentjes niet van de trappers glijden. Daarnaast beschikken ze altijd over ambergele reflectoren waarmee ze goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Veel kinderfiets trappers zijn lichtgewicht en bewegen soepel; zo kunnen kinderen ze gemakkelijk in beweging brengen. Bovendien zijn ze eenvoudig op de kinderfiets te monteren met een daarvoor geschikte sleutel.

Klikpedalen

De meeste wielrenners en mountainbikers zweren erbij: de racefietspedalen met een kliksysteem. Bij een dergelijk systeem, zit er onderaan de fietsschoen een plaatje waarmee u uw voeten aan de racefiets pedalen kunt vastklikken. Met MTB-pedalen oefent u tijdens het fietsen niet alleen duwend kracht uit, maar ook trekkend. Hiermee verliest u minder kracht, maakt u gemakkelijker snelheid en kunt u met minder moeite die toppen beklimmen.

Bij de meeste schoenen met een kliksysteem, steekt het plaatje ietwat uit. Dit zorgt ervoor dat het wandelen als u van uw fiets afstapt moeizamer gaat. Bovendien kunt u tijdens het wandelen op het kliksysteem de plaatjes beschadigen, waardoor het inklikken moeilijker wordt. Let hier dus goed op tijdens het wandelen met de speciale fietsschoenen!

BMX-trappers

Waar BMX-pedalen veel op de standaard pedalen voor stadsfietsen lijken, zit er toch verschil tussen de twee. Doordat u tijdens het BMX’en meer grip op de trappers nodig heeft dan op een alledaagse stadsfiets, moeten de fietspedalen dit voldoende bieden. Veel stadsfiets pedalen komen al met speciale antislip grip, maar typische BMX- en MTB-pedalen komen met metalen pinnen. Daarbij is een platformpedaal veelal breder dan een normaal fietspedaal. Alles voor een goede grip op de trappers!

Fiets trapper vervangen

Zijn uw nieuwe fiets pedalen binnengekomen, maar weet u nu niet goed hoe u ze kunt monteren? Wij helpen u daarmee graag verder. De montage van een nieuw paar trappers is gelukkig een eenvoudig klusje, dat meestal binnen 10 minuten geklaard is. Er komen geen ingewikkelde zaken als snoeren en andere verbindingen bij kijken en is een redelijk rechttoe-rechtaan klusje. Alles wat u voor het fietspedalen monteren nodig heeft, is een nieuwe set pedalen, een pedaalsleutel, een inbussleutel en montagevet.

Wat u moet onthouden tijdens het monteren van de nieuwe fietspedalen, is dat de schroefdraad voor de rechter trapper, niet dezelfde kant op draait als die van de linkertrapper. Meestal wordt het op de trappers aangegeven, welke trapper voor welke kant van de fiets is.

Trappers losmaken

Het kan zijn dat de trappers na jaren gebruik en weinig insmeren muurvast zitten. Hierdoor is dit gedeelte van de klus vaak ook meteen de lastigste. Gebruik hiervoor de passende inbus- of pedaalsleutel. Let erop dat u de knokkels van uw hand niet recht boven de ketting houdt. Wanneer de trapper in één keer losschiet kan daar flink wat kracht achter zitten en haalt u uw hand open aan de ketting. Komt het pedaal niet los? Spray er dan wat (kruip)olie op en laat dit even intrekken. Als het goed is, kunt u dan met gemak uw pedalen losdraaien. Mocht dit niet het geval zijn, spuit er dan nog wat olie op en laat dit een hele nacht intrekken.

Fietspedalen monteren

Voordat u de nieuwe pedalen op het crankstel gaat monteren, moet deze goed schoongemaakt worden. Gebruik hiervoor bij voorkeur een oude, droge doek. Hiervoor kunt u ook een ontvetter gebruiken. Om de nieuwe set extra stevig te monteren, smeert u de schroefdraad van de trappers en de binnenkant van de schroefdraad in de crankarmen in met montagepasta.

Let erop dat u de juiste pedaal aan de juiste kant monteert. Het eerste gedeelte van het aandraaien kunt u gemakkelijk zelf doen door de crank arm te bewegen. Een fietspedaal moet tegen de klok in aangedraaid worden. Bij de laatste draai kunt u het beste gebruik maken van een inbus- of pedaalsleutel. Draai de nieuwe fietstrappers echter nooit te strak aan. Als de pedaal niet gemakkelijk in de crankarm gaat, dan is of de schroefdraad nog te vuil of heeft u de verkeerde pedaal te pakken.

Trappers fiets kopen bij Fietsonderdelen Outlet

Bij ons in het assortiment vindt u mooie fiets onderdelen, waaronder fietspedalen. Hier kunt u terecht als u op zoek bent naar vervangende of betere trappers voor uw fiets. Of dit nu een racefiets of een stadsfiets is: u vindt het hier! Bij Fietsonderdelen Outlet bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding, neem dus snel een kijkje in ons ruime fiets pedalen assortiment!

Heeft u nog vragen over onze producten? Neem dan contact op met de klantenservice. We helpen u graag verder!