• Lorem ipsum

Fietsonderdelen Outlet wordt gerund door John van der Stouwe. Ik heb inmiddels ruim 15 jaar ervaring met webshops. Waarvan 8 jaar een webshop in fietsonderdelen, samen met een compagnon. In 2016 is deze samenwerking gestopt en heb ik besloten mijn eigen webshop met online fietsonderdelen op te zetten. Deze draait inmiddels al weer 6 jaar zeer succesvol! 

Zelf was ik nooit een fanatiek fietser, maar ik vond het altijd al heerlijk om in het weekend of tijdens vakanties op de MTB of racefiets te springen en een stukje te rijden. In het verleden kwam dit er zelden van, maar met de start van de nieuwe webshop heb ik ook besloten hier gewoon tijd voor te maken. Als het kan in de avonduren en het weekend. Maar soms ook overdag, die uren haal ik in de avond wel weer (ruimschoots) in.

Sinds maart 2017 fiets ik nu dus vrij regelmatig. Soms alleen, soms met het gezin (vrouw en 3 zoons) maar ook vaak met anderen. Uiteindelijk heb ik in 2017 ruim 3.000 km gefietst op zowel MTB als racefiets.
In 2018 heb ik de 3.500 km gehaald, alleen op de MTB.
In 2019 heb ik ook weer af en toe de racefiets gepakt (bijvoorbeeld tijdens de vakantie in Frankrijk), waardoor ik toen 4.100 km weg heb weten te trappen!
In 2020 had ik mijzelf als doel de 4.500 km gesteld. Dit is helaas net niet gelukt, met name door Corona. Het was zo ontzettend druk in de webshop dat fietsen er vaak bij inschoot. Uiteindelijk toch ruim 4.300 km gehaald.
In 2021 dus maar opnieuw als doel de 4.500 km. Deze heb ik vrij snel bijgesteld naar 5.000 km, omdat ik in april een Tacx heb aangeschaft. Zo kan ik in drukke periodes toch wat makkelijker mijn km's wegtrappen in Zwift. Uiteindelijk heb ik ruim 5.500 km gereden op zowel MTB als de Tacx.

In 2022 heb ik helaas mijn doelstellingen bij lange na niet behaald. Het jaar had een slechte start met een positieve coronatest op 2 januari. Daardoor heb ik 2 weken weinig gereden (alleen op de Tacx) en ook daarna was het lastig om weer op snelheid te komen en langere afstanden te rijden. Ik heb wel een paar mooie MTB-tracks bezocht met mijn nieuwe Canyon MTB (eindelijk een fully). O.a. Nijmegen - Groesbeek, Lunteren en Rijssen waren echt genieten! Vervolgens begonnen we in mei aan een verbouwing (bovenverdieping), welke vrij veel tijd kostte. Maar de echter domper was toch wel het breken van een ruggenwervel op de eerste dag van onze vakantie in Frankrijk. En dat terwijl ik daar zo graag mijn nieuwe fully had willen testen. Deze kon ik op de auto laten staan. Na een paar weken plat liggen en een maand fysio, snel weer met het herstel begonnen en rustig opbouwen op de Tacx. De eerste ritjes op de MTB waren spannend, maar gingen boven verwachting goed. Uiteindelijk heb ik dat jaar nog 3.626 km weggetrapt. 

2023 is vooralsnog wat wisselvallig begonnen. In eerste instantie leek het MTB-en goed te gaan, maar ik merkte dat langere / snellere ritten toch nog niet gingen. Dat kostte teveel energie door vermoeidheid vanuit de rug. Op naar de sportschool om o.a. de rug- en buikspieren te trainen! Vervolgens zijn we eind februari begonnen met een grote verbouwing van de benedenverdieping, waardoor fietsen er (bijna) niet meer in zat. Sinds mei ben ik het fietsen weer rustig aan het opbouwen. zodat ik in Italië (zomervakantie) weer een paar mooie ritten kan maken. Momenteel (half juni) staat de teller op een magere 500km. Daar moet toch nog 2.500km bij in de loop van het jaar.

Hoogtepunten waren voor mij toch wel:

  • Cycle for Hope Marathon 2018: Ruim 220km op de MTB, zowel overdag als in de nacht (nachtroute over asfalt). 
  • Limburgs Mooiste 2019: 105 km met ruim 2.000 hoogtemeters, uiteraard op de MTB
  • Cycle for Hope Marathon 2020: Ruim 230km op de MTB, zowel overdag als in de nacht. Dit jaar was de nachtroute voor het eerst ook door het bos. 
  • Cycle for Hope Marathon 2021: Ruim 260km gered op de MTB! Ook dit jaar liep de (nieuwe) nachtroute weer door het bos. 

 

Voor wie het leuk vindt om mij te volgen, hieronder wat actuele info via Strava.